Nieuwsbrief april VC Bolsward

Dag leden en ouders van leden,

Via deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte stellen van een aantal zaken die op dit moment binnen onze club spelen. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten zijn de laatste algemene leden vergaderingen nogal tumultueus verlopen met bijvoorbeeld de onverwachte contributie verhoging, het tussentijdse vertrek van de voorzitter, de introductie van een nieuw beleidsplan etc.

Sportief succes
Ondanks het bestuurlijke geharrewar wordt er op sportief vlak erg goed gepresteerd, het zou zo maar kunnen zijn dat wij aan het einde van dit seizoen 6 seniorenteams hebben die kunnen promoveren. Of rechtstreeks kampioen te worden of via PD wedstrijden. Een resultaat, ongeacht de uitkomst, om nu al trots op te zijn.

Financiën
Onze financiële situatie heeft er helaas toe geleid dat we een tijdelijke contributieverhoging moesten voorstellen. Een besluit dat moeizaam en met terecht commentaar is goedgekeurd. Om te zorgen dat het ook echt tijdelijk is hebben wij ons als bestuur gebogen over het vergroten van inkomsten en het verlagen van uitgaven. Aan beide kanten maken we stappen. Enerzijds door het verhogen, continueren en verlengen van sponsor-inkomsten , anderzijds door goed te kijken naar de zaalhuur in overleg met de gemeente en de Nevobo. Wij hopen jullie hier aan het einde van dit seizoen meer concreter over te kunnen vertellen.

Bestuur
Na het vertrek van Edwin als voorzitter, het aangekondigde vertrek van zowel Geartsje van de ledenadministratie, Marjan als secretaris en de overstap van Bauke van de Technische Commissie naar de Sponsorcommissie heeft onze zin en slagkracht enige tijd aangetast. Het ging ons ook niet even in de kouwe kleren zitten. Maar als we zien wat er ondertussen op ons afkomt en de belofte die wij als bestuur hebben gemaakt dan kunnen wij niet anders dan onze schouders eronder te zetten en iedereen heel erg bedanken die ons in de tussentijd heeft aangeboden te helpen en daadwerkelijk de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Zo zijn er al oriënterende gesprekken geweest met leden die interesse hebben in één van de bestuursfuncties, is er sprake van invulling van één van de bestuursfuncties, is de Technische Commissie op sterkte voor alle niveaus en draaien de bestaande commissies gewoon goed door. Super om dit te zien en geeft ons als bestuur ook de energie en plezier om er weer vol tegenaan te gaan. Mocht je overigens interesse hebben in een functie binnen het bestuur of één van de commissies, laat het ons weten via secretaris@vcbolsward.nl

Beleidsplan
Het tijdens de algemene ledenvergadering gepresenteerde beleidsplan hebben wij binnen het bestuur besproken een aangepast. Tevens hebben wij dit beleidsplan besproken met de sportcoach vanuit de gemeente. Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij de aanpassingen voorleggen aan een aantal betrokkenen. Heb je hier interesse in geef je dan voor 10 april op via t.stor@ziggo.nl Uiteindelijk zal het beleidsplan met de hele club gedeeld worden.

Trainers
Op dit moment zijn wij in gesprek met onze huidige trainers voor een verlenging in het nieuwe seizoen. De gesprekken gaan o.a. over wie en wat met welke teams en onze indruk is dat er van beide kanten een sterke intentie is om door te gaan.

Trainers Jeugdteams
Wij prijzen ons gelukkig met de trainers die wij op dit moment hebben. Zij zetten zich in om de jeugd van onze vereniging het enthousiasme voor deze mooie sport bij te brengen. Hiervoor heb je geen diploma’s nodig maar wel weten hoe het spel gespeeld wordt en wat voor techniek hierbij komt kijken. Ondanks de inzet van velen kunnen we nog wel wat nieuwe train(st)ers gebruiken in het komende seizoen. Heb jij interesse om een uurtje per week of meer je in te zetten om de jeugdteams te trainen? Meldt je dan aan via secretaris@vcbolsward.nl

 

Ook niet onbelangrijk!
• Vanaf komend seizoen wordt het verplicht een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) te overleggen voor trainers en vaste begeleiders van de jeugdteams. Deze kan via de club gratis bij de gemeente worden aangevraagd.
SLOTFEEST 21 April, van 20:00 tot 23:00u in de Middelzee. Unieke line-up!
Bedrijven Volleybal Toernooi op woensdag 25 april. VOOR DE 25e KEER! Er is nog ruimte voor een enkele aanmelding. Zie voor meer info onze website www.vcbolsward.nl
Trekking lotenactie op woensdag 25 april voor de prijsuitreiking van het Bedrijven Volleybal Toernooi
• Op woensdag 18 en 25 april is er een Inloopmiddag voor alle jeugd van 6 tot 10 jaar om kennis te maken met o.a. volleybal. Op beide dagen is het van 16:30 tot 17:30 in het Marne Zorg dat al je vriendjes en vriendinnetjes langskomen!
• Op zaterdag 26 mei is het Openingstoernooi van het Beachvolleybal Kijk op de site voor tijden en geef je op!

Heb je tips of ideeën voor deze Nieuwsbrief, geef ze door voor woensdag 20 juni via t.stor@ziggo.nl, dan komt het in de volgende Nieuwsbrief vlak voor Heamiel.