VC Bolsward D1 pakt thuis zakelijk de winst

Zaterdagmiddag 25 maart, een thuiswedstrijd tegen de degradatieploeg van de competitie stond op het programma: Annen. Een wedstrijd die eigenlijk wel met 4-0 gewonnen móest worden. Uit was dit echter niet gelukt en kwamen de dames van VCB niet verder dan 1-3 . Tijd om het dit keer beter te doen. Set één ging van start, VCB begon met een 5-1 achterstand maar kwam al snel 11-10 bij. Deze stand kon worden doorgetrokken richting 20-13. Dit wel met veel eigen fouten, maar meteen ook lef in de aanval. Reacties na de eerste set van Oda ‘kak!’ en van Femke: ‘moet even beter hè, tik-tak-tik-tak-tempo’.Op 24-15 kwam Lotte Wiersma er in de eerste set in voor Oda. Ze bleef in set twee staan. Deze set start wat beter met 8-4 voorsprong. Op 12-5 gaat Marrit Wiersma erin voor Marrit Dijkstra. Annen maakt veel fouten en laat VCB op 16-7 komen. Kim komt er in voor Fleur en deze set wordt 25-10. Reactie Lotte Niezen: ‘gatver, dit is niet geniet’n ‘. Set drie. Fleur start weer in de basis. Er worden veel fouten in de service gemaakt door beide teams. Een 8-6 als matige start. Ype geeft aan dat vooral Femke’s aanval voor de meeste punten zorgt. Mooie acties. Kim mag het opnieuw laten zien op 14-7. Lotte Wiersma laat een mooie serie zien bij de service. Laatste punt was een ace van Kim via de net rand,  haar reactie op de vraag wat er door haar heen ging: ‘vreugde!’ En meteen daarna de wijze woorden van Arjan: ‘wat een sh*twedstrijd’. Set vier. Kim mag blijven staan op mid. Annen weet te beginnen met een 5-4 voorsprong, maar VCB komt terug met 14-9. Op 20-11 mag Oda nog even en vervolgens eindigt de laatste set toch met 25-17.
Conclusie: niet een fijne en mooie wedstrijd, maar wel 4-0 thuis gewonnen. Hoppa!