Vaardigheidstraining

Zoals ook op de ledenvergadering is besproken heeft de Nevobo maatregelen genomen om het niveau van de scheidsrechters te verbeteren. Voorheen was de digitale toets voldoende om te mogen fluiten.

De Nevobo heeft vanaf dit seizoen het volgen van de vaardigheidstraining verplicht gesteld voor het fluiten vanaf de tweede klasse. De vaardigheidstraining houdt in dat er praktijkgericht instructies worden gegeven.

Om een vaardigheidstraining te kunnen geven heeft een vereniging een verenigingsexpert nodig. Yke van der Wal (trainer D1) is verenigingsexpert en zal voor ons de vaardigheidstraining verzorgen.

Komende woensdag 9 oktober van half 8 tot half 10 zal de vaardigheidstraining worden gegeven in het Marne 7. Onze verwachting is dat er in ieder geval twee personen van elk team de vaardigheidstraining gaat volgen.

Bij voldoende deelname wordt er een tweede datum gepland.

Op dit moment wordt er door jullie ook op dit niveau gefloten. Je wordt door het volgen van deze training niet vaker ingepland dan nu het geval is. Wij verwachten dat iedereen die nu fluit deze training gaat volgen zodat iedereen “legaal” mag fluiten.

Je kunt je opgeven door te mailen naar: secretaris@vcbolsward.nl