Winst dames 1 in derby tegen Sneek

Afgelopen zaterdag vond de derby plaats tegen VC Sneek dames 3. Altijd een spannende wedstrijd die we maar al te graag graag willen winnen!

In de eerste set speelde Bolsward dames 1 slordig, waardoor Sneek een voorsprong nam. Er werden veel onnodige fouten gemaakt, vooral passend. Toch wisten wij het tij te keren en werd de set gewonnen met 25-22.

In de tweede set werd er meer druk gezet vanuit de serve. Sneek had moeite met het maken van punten en de dames van Bolsward speelden met meer overtuiging. Opnieuw werd er een set binnengesleept met de stand van 25-15.

De volgende set startte Bolsward met een goede serve druk, waarop Sneek niets had in te brengen. De dames van Bolsward speelden hun eigen spelletje en scoorden aanvallend mooie punten. Tevens ging Sneek zelf ook meer fouten maken. De set werd gewonnen met 25-12!

In de laatste set begon het weer wat te lopen bij Sneek. Aan de kant van Bolsward werden wat onnodige foutjes gemaakt, waar de tegenpartij van kon profiteren. Door wilskracht te tonen werd deze set toch gewonnen door Bolsward en dus zorgde dit voor een dikke 4-0 overwinning op Sneek!

Volgende week spelen we uit tegen VC Zwolle, waar we opnieuw onze eerste positie zullen verdedigen!