Dames 1 ongeslagen bovenaan in de tweede divisie

Afgelopen zaterdag mocht dames 1 Olhaco uit Hoogeveen ontvangen. Op papier een lastige en bekende tegenstander die altijd ook meedoet om de eerste plekken. In de basis werd gestart met Oda Prins, Marianne Dijkstra, Marrit Dijkstra, Fleur Wiersma, Anna IJdema en Imke van der Leest. De thuisploeg begon sterk en liet meteen zien dat men scherp was. Daar waar de passing wat te kort kwam werd dit goed opgelost met harde driemeterlijn aanvallen. Vooral serverend wisten de dames goed in de wedstrijd te blijven en naarmate het ritme werd gevonden groeide het vertrouwen in het eigen spel. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd zoals verwacht en vergaarden om en om mooie punten. Na 20-20 wist Bolsward het spel naar de eigen hand te zetten en was er verdedigend meer grip op de aanval van Hoogeveen. Ook werden op de juiste momenten de goede punten gescoord wat uiteindelijk leidde tot setwinst met 25-22. De tweede set wist Bolsward het spelniveau te handhaven maar duidelijk was al wel dat er meer moest gebeuren. Opnieuw was de passing niet altijd even netjes waardoor niet altijd de aanvalsters volop benut konden worden en uitgeweken moest worden naar driemeterlijn aanvallen. Een aanval welke overigens nagenoeg 100% scoorde. Net als in de eerste set kon Bolsward dit spel vasthouden tot aan setwinst met 25-21. De derde set begon erg slecht. Een enorme achterstand van 9-1 en 15-4 zorgde ervoor dat de ploeg uit Hoogeveen gemakkelijk door de set leek te gaan maar door een mooie serve serie kon de aansluiting weer opgebouwd worden. Uiteindelijk wist de thuisploeg terug te komen tot 22-22 en leken de kansen te keren. Een aantal pas fouten zorgden er uiteindelijk voor dat Olhaco toch de setwinst kon pakken met 21-25.
Daar waar Bolsward constant bleef spelen deed de ploeg uit Hoogeveen er toch een schepje bovenop. De vierde set kon Bolsward dan weliswaar goed bij blijven maar scoorde Olhaco de betere punten. Slordigheden aan Bolswarder zijde zorgde er voor dat de set voor Bolsward verloren ging met 22-25. De laatste en beslissende set moest Bolsward scherp beginnen en deed dat ook. Goede aanvallen en stabiel spel gecombineerd met een goed serve zorgden ervoor dat Bolsward zich herpakte. Een ontzettend spannende set volgde die Bolsward uiteindelijk wist te winnen met 15-13. Met 3-2 winst staat Bolsward ongeslagen bovenaan in de tweede divisie. Aanstaande zaterdag wordt er niet gespeeld omdat deze wedstrijd is uitgesteld. Zaterdag 22 oktober is een thuiswedstrijd tegen VC Sneek om 18.00 uur in de Middelzee, waar de eerste positie verdedigd zal worden!