CMV jeugd door naar halve finale van de NOJK!

Op zondag 29 januari werd door VC Bolsward in Dedemsvaart de voorronde gespeeld voor de klasse CMV (Circulatie Mini Volleybal) van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Gelukkig mochten we in Dedemsvaart op herhaling omdat we bij de vorige wedstrijden ons hadden afgemeld in verband met gladheid, maar de wedstrijden in Hoogeveen wel door waren gegaan. Dan zou al het trainen voor niets zijn geweest. Om 7.45 op zondagochtend verzamelen bij de sporthal en Eline, Femke, Britt, Lynn en Hilde en alle ouders waren er klaar voor.

Er werden drie wedstrijden in de poule gespeeld. De winnaar van de poule zou zich direct plaatsen voor de halve finale en de tweede en derde plaatsen moesten nog een extra wedstrijd spelen om zich mogelijk te plaatsen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Captains***Kangeroe uit Hardenberg. Femke en Eline als vaste basisspeelsters, zij spelen al bij de C – Jeugd, en Hilde, Britt en Lynn steeds roulerend naast Femke en Eline. Maar ja, met een Eline die net ziek was geweest en Femke (kwam het van de zure matten?) die tijdens het spelen misselijk was, moesten alle zeilen bijgezet worden. Na een pittig begin trokken de dames de wedstrijd met twee keer 25-18 naar zich toe. De eerste overwinning was binnen.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Makkum. Ook zij hadden in Hoogeveen afgezegd en konden ook hier op herhaling. VC Bolsward was duidelijk te sterk voor Makkum en met 25-12 en 25-16 werd ook de tweede wedstrijd gewonnen.

Nu de laatste wedstrijd nog in de poule. Tegenstander was Flash Veendam die 1 wedstrijd had gewonnen en 1 gelijk had gespeeld. VC Bolsward had aan een gelijkspel genoeg, maar ja, dat moest dan nog wel gebeuren. Gelukkig begonnen de dames sterk. Met de service als sterk wapen en met de slagkracht van Femke en Eline werd in een prachtige wedstrijd de eerste set met 25-19 binnengehaald. Dat was al genoeg voor plaatsing naar de halve finale. De dames wilden echter ook de overwinning pakken en dus de tweede set. Maar Flash Veendam gaf zich niet gewonnen en vocht voor wat ze waard waren. Op de stand 23-18 voor Flash Veendam kwamen de A-dames van VC Bolsward die op het veld naast CMV speelden hun jongere collega’s aanmoedigen en ging ook het meegereisde publiek op de tribune er nog eens achterstaan, ook de supporters van Makkum! VC Bolsward vocht voor wat ze waard was, maar moest op 25-21 de laatste set aan Flash Veendam laten. Maar wat gaf het! Ze waren geplaatst en kunnen zich gereedmaken voor de halve finale in februari! Eline, Femke, Lynn, Britt en Hilde. Geweldig gespeeld en van harte gefeliciteerd met deze prestatie.